Изправи се.БГ и "Системата ни убива" с акция пред парламента срещу връщането на хартиената бюлетина.

Георги Димитров


Не на хартията и кражбата на избори, призова Мая Манолова пред парламента. "Връщат се манипулациите и кражбата на вот. Депутатите, които гледахме с чували, отново ще бъдат на мода, отново в "Арена Армеец" ще се разнасят чували с бюлетини и подправени протоколи", заяви Манолова.

Георги Димитров


"Тук сме, за да се противопоставим на този атентат срещу демокрацията, на този опит за пореден път да бъдат откраднати изборите и да кажем, че Нинова върна партията си там, където винаги е била - при статуквото. Преструвките, че са пратия на промяната, приключиха тук", добави Манолова.

Георги Димитров


Протест срещу връщането на хартиената бюлетина се организира и довечера в София, съобщи депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в своя фейсбук профил.

Депутатите гласуваха в началото на ноември на първо четене за връщане на хартиената бюлетина. Народното събрание одобри със 125 гласа "за", 100 "против" и без въздържали се внесените от Корнелия Нинова от БСП промени в Изборния кодекс.

Георги Димитров


Правната комисия потвърди и на второ четене, с 12 гласа „за“ и 11 „против“ гласуването при избори да се провежда с хартиена бюлетина и машина. Заседанието започна в сряда в 14: 30 ч. продължи през нощта и приключи в четвъртък сутринта.

Георги Димитров