Да България лого
Да България лого / Снимка:
Изпълнителният съвет на "Да, България" взе решение партията да остане в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". Това обяви депутатът Божидар Божанов пред журналисти.

Той заяви, че си поставят за цел да си върнат до 100 хиляди избиратели от общо 300 000 загубени на предходните избори.

"Моята позиция е да постъпим отговорно", заяви пред журналисти преди заседание на парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България" Божидар Божанов в отговор на въпрос дали „Да, България“ ще остане в коалицията. Моето мнение е едно, но нашата партия обсъжда въпроса много задълбочено, взимайки предвид всички ползи и рискове, ние ще постъпим отговорно, заяви той.

ДСБ остава в коалиция с ПП-ДБ

Колегата му народният представител Явор Божанков посочи, че демократичната общност е незаобиколим фактор точно заради обединението и заяви, че ще останат единни. 
Преди дни Националният съвет на „Да, България“ възложи на Изпълнителния съвет на партията да проведе още един кръг разговори с партньорите от ПП-ДБ.

Срокът за преговори и постигнатия напредък е до 3 септември. Днес се очаква Изпълнителният съвет да докладва за постигнатия напредък в разговорите, така че на основата на този допълнителен доклад да може да бъде взето решение за формата на участие на “Да, България!” на изборите за 51-во Народно събрание, се посочваше в съобщението.

Очаква се решението на Националния съвет да стане ясно по-късно тази вечер. 

Тази сутрин от "Демократи за силна България" съобщиха, че решението им е да останат в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Десислава Антонова/БТА