/ БГНЕС
„Демократи за силна България” остава в коалиция с ПП-ДБ.

"В момент на тежка политическа криза, ние от Демократи за силна България, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България", се казва в официалната позиция на ДСБ.

"Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията „Продължаваме промяната -Демократична България“, като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа”, пишат в позицията си от ДСБ. 

Решението на "Демократи за силна България" е да останем в коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България". Това каза Стоян Михалев, народен представител в 50-ото Народно събрание и член на "Демократи за силна България", във връзка с приета вчера позиция на партията. 

По принцип това е решение, което се обсъжда от доста време, не е решено снощи в 12:00 през нощта. В момента се очаква от нас публичен отговор и затова го даваме. Иначе оставането в коалицията е обсъждано на национално ниво в нашите органи. Това не е спонтанно решение, отбеляза той. 

На въпрос как ще се регистрират за изборите, Михалев припомни, че се очаква решението и на другите партии в коалиционния формат и добави, че едва след като те се произнесат, ще се реши как се явява цялата коалиция на изборите на 27 октомври. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Антова/БТА