/ netinfo
Хотелът на Ветко и Маринела Арабаджиеви в София е затворен заради проверка на Националната агенция за приходите (НАП). Гостите, които вече са отседнали в „Маринела”, ще останат, но няма да се приемат нови резервации.
 
Съдът запорира банкови сметки, имоти и дружествени дялове на Арабаджиеви

Вчера съдът уважи искането на Специализираната прокуратура за налагане на запор на банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейството. Специализираният наказателен съд запорира имущество на Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения, както и за разноските по делото.

31 август: Спецпрокуратурата влезе в офиси, намиращи се в два хотела

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с.Свежен.
 

БГНЕС


10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив (ВИДЕО)

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.
БГНЕС