/ съд / / Thinkstock/Getty Images
Спецсъдът е запорирал банкови сметки, имоти и дружествени дялове на Ветко и Маринела Арабаджиеви, по искане на Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха обявени за издирване чрез Интерпол.

За постоянно в ареста е техния син Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

31 август: Спецпрокуратурата влезе в офиси, намиращи се в два хотела

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на офциални данни от всички банкови институции.

10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив (ВИДЕО)

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева.

Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и село Свежен.

След акцията: Издирват семейство Арабаджиеви, разследващи намерили много пари и луксозен автопарк

От прокуратурата уточняват, че в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.
БТА