Групите на НДСВ и БНД в парламента нямат политическо бъдеще
Групите на НДСВ и БНД в парламента нямат политическо бъдеще / netinfo

И парламентарната група на НДСВ и новосформираната група „Българска нова демокрация” нямат политическо бъдеще. Така смята петнайсетият напуснал жълтата парламентарна група и присъединил се към БНД депутат – Йордан Костадинов.

В отговор на въпрос на Дарик Костадинов каза, че и двете групи нямат кой знае какво бъдеще, но всичко зависи от развитието на политическия живот у нас в следващата година и половина.

Костадинов призна, че самият той е експерт. За партии не ме питайте, правенето на структури изисква ресурс, заяви той в отговор на въпрос дали има нужда групата на Българска нова демокрация да създаде и своя политическа формация.

Йордан Костадинов определи като несериозна предположението, че основен аргумент за напускане на групата на НДСВ е било започнатото срещу него разследване в качеството му на бивш изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”. Мотивът ми да напусна е че от 1 януари 2007 година НДСВ няма място в тройната коалиция, категоричен беше Костадинов.

Преди да вземе решението си за напускане, той провел дълъг разговор с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски и е уведомил колегите си от групата на НДСВ едва тази сутрин.

Костадинов обясни още, че ще гласува законите като експерт в полза на гражданите, държавата и енергетиката и няма да бъде опозиция на тройната коалиция на всяка цена.

Междувременно стана ясно, че новата парламентарна група е получила за своя стая тази на пощальоните в парламента, съобщи нейният председател Борислав Ралчев.