Гражданите подписват заповеди за уволнение на правителството
Гражданите подписват заповеди за уволнение на правителството / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
С 500 000 заповеди за уволнение на правителството стартира националната подписка на ГЕРБ, СДС и ДСБ, която започва на 6 септември в цялата страна и в интернет. Това стана ясно на поредната работна среща между представители на трите десни формации. Надсловът на кампанията ще бъде „Аз съм европеец".

От трите партии очакват хиляди българи в страната и чужбина да уволнят кабинета на БСП, НДСВ и ДПС заради корупция, некомпетентност и провал на българското еврочленство, обявиха председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Петър Москов от ръководството на ДСБ и заместник-председателят на СДС Любов Панайотова.

„Няма да използваме очакваните тояги и сопи, които българското правителство смята и възнамерява, и прави асоциация със събитията от 1996-1997. Ние слагаме акцента върху писалката, защото всеки български гражданин, полагайки своя подпис, ще даде най-възможната форма на интелигентен протест като страна членка на ЕС”, каза Цветанов.

„Когато човек, назначен от вас, започне да ви краде, първо го уволнявате, а след това търсите неговия заместник. Това правителство трябва да си тръгне. Това не е скция против това, а това е акция за европейското бъдеще на България”, заяви Москов.

„Аз съм европеец, аз се разписвам като работодател, защото съм гласоподавател, затова уволнявам”, добави Панайотова.

Подписи ще се събират на публични места във всяко населено място, в интернет и в клубовете на трите десни формации. От ГЕРБ, ДСБ и СДС имат готовност да отпечатат още колкото са необходими формуляри.