/ ThinkStock/Getty Images
Година и половина „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години получи 28-годишната майка, която на 18 декември 2018 г. в Кърджали, умишлено е умъртвила новородена си рожба, веднага след раждането, съобщиха от Районна прокуратура.

След 2 месеца раздяла: Връщат бебе на майка му, отнето от социалните

Младата жена е имала пет деца, две от които се отглеждали в приемно семейство,
а тя се грижела за останалите три с помощта на близки. Бащата на децата й излежавал присъда в затвор.

Привлякоха като обвиняема родилката, изхвърлила бебето си в река Арда

Тя е забременяла от свой приятел, когото уведомила веднага след като разбрала за бременността. На близките си не съобщила, че чака дете. На 18 декември 2018 г., след като оставила децата си на училище, тя почувствала болки, легнала между два паркирани леки автомобила, където родила бебето.

Намериха изхвърленото във Водното огледало на Кърджали бебе

Детето проплакало.
Майката с ръце скъсала пъпната връв на момченцето. По-късно тя решила да го изхвърли във водите на река Арда, защото се страхувала, че близките й ще разберат, че детето е от друг мъж.

Родилката, изхвърлила бебето си в река Арда в Кърджали, е задържана за срок от 24 часа

Завила бебето в зимно яке, занесла го до брега на Арда и го пуснала в реката. Детето проплакало и след малко потънало във водата. Когато се прибрала в дома си, тя се почувствала зле, което наложило лекарска намеса и бил подаден сигнал в полицията. Присъдата на Районен съд-Кърджали е влязла в сила.