/ netinfo
Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняема родилката, изхвърлила бебето си в река Арда.

Намериха изхвърленото във Водното огледало на Кърджали бебе

До момента е установено, че на 18 декември в Кърджали, край река Арда, в района на Водното огледало, жената е родила живо дете от мъжки пол. Към 16:00 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група. Полицейските служители започнали издирване на детето. Новороденото бебе е било открито мъртво, на 19 декември, в коритото на Водното огледало.

Родилката, изхвърлила бебето си в река Арда в Кърджали, е задържана за срок от 24 часа

От събраните до момента доказателства е установено, че след раждането жената е изхвърлила бебето във водите на река Арда. По случая се извършват процесуално-следствени действия - назначена са съдебно-медицинска и други експертизи, извършени са разпити на свидетели, огледи и други.  

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, като предстои да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо нея.