БНТ обяви кой ще бъде българският представител за Евровизия 2020 - това е 22-годишната певица Виктория Георгиева - VICTORIA.
 

Виктория
Eurovision Bulgaria 2020

Виктория
Eurovision Bulgaria 2020


Все още не е ясно с коя песен ще участва в конкурса изпълнителката, но се очаква сингълът да бъде представен през март 2020 г.

Виктория е на 22 години, родена в град Варна, а с пеене започва да се занимава, когато е на 11. Добива популярност след участието си в четвъртия сезон на Х Фактор България, където достига до топ 5.

По-късно получава шанс да избере да се присъедини към една от двете от най-големите музикални компании на територията на страната. В момента тя работи по първия си самостоятелен албум.
 

Виктория
Eurovision Bulgaria 2020

Виктория
Eurovision Bulgaria 2020

Виктория
Eurovision Bulgaria 2020


От пролетта на 2018 г. е независим артист и издава два сингъла - “Странни времена” и “I Wanna Know”, като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал “Melboss Open” в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През лятото на 2018 г. завършва летния курс на университета "Бъркли" във Валенсия.




„Много съм  развълнувана, че получавам шанс да представя страната. Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музикатa е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти", коментира Виктория.

България не участва на конкурса миналата година, но без съмнение пожъна успехи през 2016, 2017 и 2018. С последното ни представяне групата Equinox се класира на 14-то място със 166 точки. Кристиан Костов ни донесе второ място през 2017, а Поли Генова – четвърто през 2016 г.

"Това, което прави БНТ, е чудесен пример. По закон сме длъжни да отразяваме европейските конкурси. Ще насърчим млади творци. Това е чудесен пример на публично-частно партньорство. Това е бъдещето",коментира генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Участието на България в Евровизия 2020 се реализира благодарение на редица частни партньори. Сред тях е и британската продуцентска компания Ostereo, която работи с едни от най-утвърдените имена на световния музикален пазар. Отскоро Виктория също е сред тях - тя подписва договор след неоспоримия хит “I Wanna Know”, представен в края на юни.

Музикалното шоу тази година е в Ротердам на 12, 14 и 16 май, а на 28 януари жребият ще отреди в кой от двата полуфинала ще участва България.