Герджиков обясни за кадровите промени, надява се да се оценят позитивно

Служебният премиер Огнян Герджиков беше изслушан за направените от кабинета кадрови промени
Служебният премиер Огнян Герджиков беше изслушан за направените от кабинета кадрови промени / БГНЕС
Служебният премиер Огнян Герджиков каза, че се надява, че немалка част от кадровите промени, направени от служебния кабинет, ще бъдат оценени позитивно от новото правителство.

В администрацията на МС не съм извършил нито едно уволнение, нито една смяна, каза Герджиков по време на изслушването в парламента.

Депутатите привикаха Герджиков, питат за кадровите промени

С решение на правителството са били освободени 22 областни управители, което по думите на служебния премиер не е ново и има такава практика. Той даде пример със служебните кабинети на Софиянски и на Близнашки, когато също са освобождавани областни управители. Освободени са и 27 от заместник-областните управители.

Герджиков се готвил цяла нощ за изслушването в парламента
 

Служебният премиер Огнян Герджиков беше изслушан за направените от кабинета кадрови промени
БГНЕС

Назначих заместник-председател на агенция "Архиви" по предложение на председателя на агенцията, заместник-председател на Агенцията за закрила на детето по предложение на министъра на труда и социалната политика, освободих председателя на УС на Стопанската академия и назначих нов по предложение на земеделския министър, освободих директора на Центъра по подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС поради назначаването му за заместник-министър на външните работи и назначих временно изпълняващ длъжността - това са моите кадрови промени, посочи Герджиков.

Огнян Герджиков подготвил за Борисов папка с наболели проблеми
 

Служебният премиер Огнян Герджиков беше изслушан за направените от кабинета кадрови промени
БГНЕС

Служебният премиер коментира, че е научил преди по-малко от 24 часа за това изслушване.
 
БТА