Огнян Герджиков подготвил за Борисов папка с наболели проблеми

Герджиков е убеден, че ще се състави възможно добър кабинет

/ БГНЕС
Герджиков е убеден, че ще се състави възможно добър кабинет
Огнян Герджиков подготвил за Борисов папка с наболели проблеми
93355
Огнян Герджиков подготвил за Борисов папка с наболели проблеми
  • Огнян Герджиков подготвил за Борисов папка с наболели проблеми
Изграждането на околовръстен път на Кърджали и разширяване на ГКПП „Маказа” са сред препоръките, които ще остави служебният министър председател Огнян Герджиков на следващия премиер Бойко Борисов в специално подготвена за това папка. Това стана ясно след среща на Герджиков с областния управител на Кърджали Начо Ковачев по време на посещението му в областта.
 
По думите на Герджиков сред останалите важни за страната проблеми за разрешаване, които ще намерят място във въпросната папка, са осигуряването на добро икономическо развитие на страната, образованието и големия брой неграмотни и полуграмотни хора, които не ходят на училище.
 

БГНЕС


"Въпрос, който бъдещият и бивш премиер Борисов сам призна, че има пропуски и до сега държавата не се е справила с този въпрос, но трябва да се справи", каза Герджиков.
 
Той коментира и темата с питейната вода с уран в Хасково и други населени места и наложения от прокуратурата мониторинг върху водата в цялата страна. С проблема го запознал здравният министър преди 10 дни, а за него се е знаело още през септември-октомври м.г.

"По незнайни причини не са били предприети мерки. Така или иначе е проспано това време, но все пак е добре, че тези въпроси се видяха и че се търси решение", посочи Огнян Герджиков.

БГНЕС


При посещението си в Кърджали служебният премиер заяви още, че новият кабинет ще бъде възможно добър и страната ни ще се справи много добре с председателството на ЕС.
 
Според него Бойко Борисов е подходил внимателно с консултациите и с търсенето на много допирни точки, поради което няма съмнение, че ще бъде съставен един "възможно добър кабинет".