/ БГНЕС
Кабинетът заложи на зрелищата, без да разсъждава, заявиха от ГЕРБ-СДС в декларация от парламентарната трибуна

"Всичко това - само и само да се смени, поне за няколко дни, фокусът на общественото вмнимание", посочи Даниел Митов.

"Среднощните обиски и арести няма да редуцират инфлацията, да намалят цените на основните стоки и горива, призивите за помощ за Украйна", подчерта той.

Напрежение в парламента, стигна се до сблъсък между депутати (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Да, никой не е над закона, но това важи и за тези, които нарушават основния закон - Конституцията на Република  България", заяви депутатът. "След като лидерът на най-голямата опозиционна партия и довчерашен премиер може да стане жертва на беззаконие, какво остава за останалите хора", попита Митов.

ГЕРБ-СДС призоваха на протест всички български граждани, които държат на демократичните ценности, и обявиха, че от днес, всеки ден, парламентарната група, със всички законови средства, ще работи за предсрочни парламентарни избори, които са единственият изход от "създадената задънена ситуация".

"Снощи беше извършено покушение срещу българската демокрация, беше направен опит да бъде разрушен един от базовите консенсуси в българското общество - за отказ от политиечско насилие", каза Митов.

Остър спор в началото на пленарното заседание доведе до напрежение и словесен сблъсък, който прерасна и до физическо спречкване между депутатите пред трибуната. Не се стигна до бой, тъй като председателят на парламента Никола Минчев успя да успокои страстите и след това даде почивка от 10 минути. 
БТА