/ БГНЕС
Пътят Мездра-Своге-Нови Искър бил пуснат в експлоатация две години преди формалното му приемане, твърдят от „Трейс Груп Холд“ АД
Асфалтовите настилки са изпълнени през 2014 г., това е и годината, в която пътят е пуснат за експлоатация, две години преди формалното му приемане. Гаранционните срокове обаче, както е регламентирано в Наредбата започват да текат от датата на подписване на Акт 16, което се случи през 2016 г.
 
23 млн. евро глътнал ремонтът на пътя край Своге преди две години

Това се посочва в изпратена до медиите позиция на фирмата "Трейс Груп Холд" АД за изпълнението на рехабилитацията на пътя II-16 Мездра-Своге-Нови Искър, на който стана тежката катастрофа на 25 август.
 

БГНЕС


"Как е поддържан пътя в този период, ние не можем да вземем отношение", се изтъква в позицията.
 
Прокуратурата ще разследва техническото състояние на автобуса и на пътната настилка

От фирмата уточняват, че Агенция "Пътна инфраструктура" избира фирма, която да осъществява тази задача. "Нашият ангажимент е единствено свързан с дефекти, които се появяват по трасето в гаранционния двугодишен срок. Установените такива, за този 4-годишен период не са определящи и възпрепятстващи движението", заявяват от фирмата.
 

БГНЕС


"По цялото трасе на второкласния път има поставена вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, указваща ограниченията на скоростта и опасностите по старопланинския път", обясняват още от фирмата.
 
Правят експертизи на пътя и мантинелите край автобусната катастрофа (ВИДЕО)

От компанията заявяват готовност да окажат пълно съдействие на разследващите органи и да информират за свършеното от тях по обекта, след пускането му в експлоатация.
 

БГНЕС


ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 

От фирмата изказват съболезнования на семействата на загиналите в тежката катастрофа. В позицията си информират за извършените дейности като водещ партньор в обединение ДЗЗД "Трейс Своге", изпълняващо рехабилитацията на пътя.
Агенция Фокус