Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
До месец ще предложа промени в работата на общината, увери столичният кмет
София няма време за губене в партийни боричкания и хаотични движения, заяви новоизбраният кмет на столицата Йорданка Фандъкова в словото си по време на първата тържествена сесия на Столичния общински съвет.

Новите общински съветници на София положиха клетва (СНИМКИ)

„Днес подписваме клетвения лист и нашата първа отговорност е тази към хората на София“, каза тя на новите общински съветници и увери: „Решенията, които ще взимаме, са решения за града“.

Манолова: Има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

„Минахме през тежка кампания, в която се казаха много неща – и истини, и лъжи. Едно обещание обаче ни обединяваше и това е обещанието за промяна. Промяна не за един или друг, а промяна за града. Промяната за София е единствено в развитието и реалната работа, защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост“, смята градоначалникът на столицата.

ГЕРБ към Манолова: Търси оправдание за загубата (СНИМКИ)

Тя увери, че вратата на кабинета ѝ ще бъде отворена за разговори, идеи и добри решения. Фандъкова обеща обаче, че няма да подкрепя популизма, както и използване на града за „решаване на партийни задачи“.

Йорданка Фандъкова отново потвърди, че готви предложение за структурни промени в работата на Столична община, които ще бъдат представени на съветниците до месец. Те ще целят да гарантират повече публичност и контрол в работата на администрацията.

Новите кметове: Окончателни резултати при 100% обработени протоколи

„За това предлагам и нови ресори - „Строителство“, „Дигитализация и инвестиции“ и „Транспорт“. Това са големите мотори за промяната на София и това е начина да осигурим скоростта на развитие“, смята новоизбраният столичен кмет.