ГЕРБ отвърна на Манолова
ГЕРБ отвърна на Манолова / БГНЕС
Давността на Костинброд още не е изтекла, каза Цветомир Паунов
ГЕРБ отговориха на обвиненията за изборни нарушения, които отправи към тях кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Манолова: Има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ

Бившият омбудсман загуби втори тур от кандидата на управляващите Йорданка Фандъкова, но според нея резултатът не би бил същия без „тежките нарушения“ на изборния процес. Манолова внесе и жалба в ОИК по-рано днес, с която поиска касиране на изборите е София.

Мая Манолова съди Бойко Борисов за клевета

„Като най-голямата и отговорна политическа партия няма да допуснем да бъдем обект на обвинения, които не отговарят на истината“, отговори на обвиненията председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов на брифинг пред медиите. Според него с поведението си след вота Мая Манолова „сапунисва“ и използва „всякакви перилни препрати“, за да „излъска“ собствения си имидж. „Опитва се да търси оправдание за загубата на изборите“, категоричен е Паунов.

Фандъкова: Разумът победи гнева

Той посъветва загубилия изборите кандидат, че ако продължи да „отправя безпочвени обвинения“, не я очаква нищо добро в нейния евентуален бъдещ политически проект. „Давността за Костинброд още не е изтекла“, каза още Паунов.

ГЕРБ отвърна на Мая Манолова
БГНЕС

По-рано днес премиерът Бойко Борисов също коментира внасянето на жалба от бившия омбудсман. „Не искам да коментирам изборите. Да прави Мая Манолова каквото иска. И аз искам касиране на президентските избори, но той мандатът му почти мина“, заяви Борисов.

Йорданка Фандъкова печели изборите в София с под 5% преднина

От партията отвърнаха и на твърденията на кандидатът на БСП за кмет на район „Искър“ Борис Цветков. По рано през деня той внесе до няколко институции видеозаписи от деня на балотажа в столицата, на които според него се вижда как спечелилият вота кандидат на ГЕРБ Ивайло Цеков контактува с тартори на роми и криминално проявени лица. „Такова нещо нито съм организирал, нито съм участвал в него“, категоричен бе Цеков. Според него подобни внушения са били отправяни от кандидата на БСП през цялото време на предизборната кампания, с които той се е опитвал да спечели „служебна победа“.

Кметът на район "Искър" Ивайло Цеков
БГНЕС

​​​​​​​