Досега Йорданка Фандъкова печелеше изборите от първи тур с голямо мнозинство. Сега имаше интрига. Това каза Борис Бонев от „Спаси София”, който участва като кандидат за кмет на първия тур на местните избори и получи 10.77% подкрепа. Пред NOVA бъдещият член на Столичния общински съвет изрази надежда, че Фандъкова ще вземе поука от изборния резултат и ще направи анализ.
 
"Това е резултат, който съответства на желанието на хората на София. Поздравления на г-н Борисов и на г-жа Фандъкова. Ще видим дали предизборните приказки ще станат реалност", коментира Бонев.
 
"Призовахме да се гласува срещу някои конкретни районни кметове на ГЕРБ заради лоши проекти и управление, като предоставихме достатъчно аргументи за това", добави той.
 
Новото на този изборен цикъл за столицата според него е именно интригата. По неговите думи докато преди Фандъкова е печелила с лекота, сега е имало оспорван вот, това е достатъчно ясен знак статуквото.

Анализатори: В София не победи ГЕРБ, а победи Йорданка Фандъкова
 

„Възнамерявам още на първите заседания да внеса предложения за промяна в правилника, гарантиращи повече прозрачност, повече участие на гражданите. Мисля, че това ще бъде един добър първи тест за новия стар кмет на София и мнозинството й в Столичния общински съвет”, каза Бонев. И допълни, че така ще стане ясно дали Фандъкова ще осъществи промяната, за която говореше по време на предизборната си кампания.


 
NOVA