/ ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд в Плевен наложи наказание от една година лишаване от свобода и глоба в размер на 200 лева на 29-годишната жена, шофирала пияна откраднат автомобил, с който блъсна патрулка, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Подсъдимата е поискала заседанието по делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като е признала вината си и не е искала да се събират доказателства.  

Екшън в Плевен: Жена без книжка с близо 4 промила алкохол открадна кола и помете патрулка

Случаят е от 11 юли, когато в ранните часове на деня 29-годишната плевенчанка шофирала откраднат от нея автомобил, след като употребила алкохол. Причинила две катастрофи с щети по два автомобила в квартал "Сторгозия" в Плевен и избягала.

Патрулен автомобил направил опит да спре колата й, но тя не се подчинила на подадените звукови и светлинни сигнали. Преследвана била от три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката. Тя обаче отново не спряла и се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ районно управление в Плевен. На полицаите са причинени леки телесни повреди.

Установено е, че жената е шофирала с 3.77 промила концентрация на алкохол в кръвта. Тя е и неправоспособен водач. Нанесените имуществени щети са за над 15 хиляди лева. 

Постановената присъда не е окончателна. Тя подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен срок, считано от днес. 
До влизане на присъдата в сила, подсъдимата остава с мярка за неотклонение "Задържане под стража".
Елина Кюркчиева/БТА