/ Thinkstockphotos
Дъщерята на Цветан Василев разбуни духовете с писмо, публикувано на личния й блок. Радосвета Василева разкрива, че наскоро е била в Сърбия по повод рождения ден на баща й. Отишла да се регистрира в сръбската полиция, тъй като по закон всеки чужденец, който е на територията на страната повече от един ден, трябва да се регистрира.

Обвиниха дъщерята на Цветан Василев, че "изпрала" над 2 млн. лева (ВИДЕО)

"Служителите в полицейското управление любезно ми обясниха, че трябва да ме арестуват, защото България ми е издала „Червена бюлетина“ на Интерпол. Разбира се, бях ужасена и безкрайно озадачена. Как един млад научен работник и доктор по право се озовава на този „специален“ списък, но най-вече – как държава, която е член на Европейския съюз, злоупотребява с европейско право и прословутата „Червена бюлетина“ на Интерпол, за да изнудва икономически и политически опоненти?", пише Радосвета Василева.

Съпругата на Цветан Василев: Той отказва да е съден от българската мафия

По нейните думи "това е история за брутална злоупотреба с право и безпардонното погазване на човешки права от корумпирани български държавни чиновници." "Това е потресаващ разказ от първо лице за това как българската прокуратура може да Ви издаде „Червена бюлетина“ на Интерпол още преди да Ви е призовала (в случая даже нередовно) и преди да Ви е повдигнала скалъпено абсурдно обвинение! Да, толкова са арогантни, отмъстителни и примитивни", посочва още тя.

Василева заявява, че баща й е бил един от най-големите данъкоплатци в страната и искрено подпомагал различни каузи и благотворителни инициативи.  

Цветан Василев търси закрила в САЩ

"Баща ми беше рекетиран от български политици дълго време, но през 2014 г. наглостта премина всякакви граници. Както е вече известно, през 2014 г. г-н Делян Пеевски чрез адвоката си г-н Ангелов е поискал да му прехвърли активи на КТБ безвъзмездно. Баща ми, разбира се, е отказал. Тогава започна нашият кошмар. Последва класическа „рейдърска атака“ – изфабрикувани обвинения, очерняща кампания в медии, контролирани или близки до г-н Пеевски, опит да убият баща ми, нередовно призоваване, злоупотреба с право, заповед за задържане под стража за 72 часа, Европейска заповед за арест, „Червена бюлетина“ на Интерпол и запор върху цялото му имущество", пише Радосвета Василева.

Президентът Радев ще гарантира сигурността на Цветан Василев, ако дойде в България

"Разбира се, за всички тези издевателства сме завели дела в Европейския съд по правата на човека. За съжаление, едно дело там трае дълги години. Българските власти отлично знаят това и поради тази причина не се притесняват да злоупотребяват с право, тъй като не носят персонална отговорност за нарушенията (според мои колеги по-точната формулировка е престъпленията по служба), които извършват", казва още тя.