Дадох своя дял: разсекретих и направих публични стенограмите от КТБ- нещо, което моят предшественик отказваше да направи, каза Румен Радев, който днес е в Ахелой.
Дадох своя дял: разсекретих и направих публични стенограмите от КТБ- нещо, което моят предшественик отказваше да направи, каза Румен Радев, който днес е в Ахелой. / Снимка: Дияна Бедросян
Ако Цветан Василев реши да дойде в България, да се върне с тази цел, ще направя всичко възможно за гарантиране на неговата сигурност. Но г-н Василев може да допринесе много за разрешаването на този скандал, като даде валидни показания. Надявам се да представи доказателства. Това трябва да стане в прозрачен, открит, публичен процес.
 
Така президентът Румен Радев коментира и призива на съпругата на Цветан Василев, която в отворено писмо настоя за закрила от държавния глава.
 
Обвиниха дъщерята на Цветан Василев, че "изпрала" над 2 млн. лева (ВИДЕО)

"България не е президентска република. Правомощията на президента по отношение на съдебната власт са изключително ограничени. Помните обаче, че разсекретих и направих публични стенограмите от КТБ, нещо, което моят предшественик отказваше да направи. С това дадох своя дял по осветляване на този скандал. Той вече е в ръцете на правосъдието", каза Румен Радев.

Цветан Василев търси закрила в САЩ