Прокуратурата обвини дъщерята на банкера Цветан Василев - Радосвета Василева в пране на пари за 2 645 179 лв. Обвинението е повдигнато задочно, става ясно от прессъобщение на институцията.
 
Цветан Василев търси закрила в САЩ

На Радосвета са изпратени две призовки - на 2 и на 7 август. А от съпровождащата ги докладна се установява, че по данни на охраната на адреса тя живее там, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат.
 
Делото за източването на КТБ вече е в съда

По делото са изискани и приложени всички необходими справки от проведеното издирване на лицето в страната.
 
Прокуратурата твърди още, че Василева е напуснала България на 16 август м.г. и до този момент няма регистрирано влизане в страната. Вече е издадена Европейска заповед за арест.
 
Адвокат Симеонов: Не съветвам Цветан Василев да се връща в България

По-рано днес се появи информация от запознати с разследването, че за дъщерята на Василев държавното обвинение е поискало арест за 72 часа. Призовката до Радосвета Василева е била намерена пъхната под входната врата на жилището на семейството.
 
Адвокат представляващ семейството се е явил пред следовател в Столичното следствие, където е станало ясно, че дъщерята на банкера е вече задочно обвиняема за пране на пари. Става дума за това, че тя е придобила апартамент през 2013 г. с дарение от баща си, пари, за които прокуратурата твърди, че имат престъпен произход.
 
Съпругата на Цветан Василев: Той отказва да е съден от българската мафия

На официалната страница на Цветан Василев в интернет, съпругата на банкера Антоанета Василева е публикувала отворено писмо до президента Румен Радев, в което разказва за случая.
 
В него тя твърди, че призовката до дъщеря й е нередовна, тъй като не е получена лично от нея, както и че са нарушени човешките й права. Тя също така отбелязва, че обвиненията срещу нея и срещу дъщеря й са повдигнати от един и същи следовател. А един и същ прокурор е издал заповедите им за арест.
БТА