/ БГНЕС
Втори тир катастрофира в Кресненското дефиле, движението по най-натоварената пътна артерия на Югозапада е блокирано. Инцидентът става тази сутрин в Кривия тунел в дефилето на главен път Е-79. Ремарке на тир на куриерска фирма се усуква и преобръща в тунела.

БГНЕС

Катастрофата става само на километър от другата, при която тир със сръбска регистрация самокатастрофира тази нощ на Е-79 в Кресненското дефиле, водачът не е пострадал.

Ремаркето на товарния автомобил виси над река Струма, а движението се осъществява в едната лента.

БГНЕС

Пътният инцидент е станал в 02.40 часа в района на Креснеските ханове. Товарният автомобил се движи в посока Кресна и ГКПП Кулата-Промахон, на дясна крива поради мокра пътна настилка, влекачът се удря в десния скат. След това минава през насрещната лента и къса мантинелата.

БГНЕС

При удара в нея влекачът се усуква и връща в насрещната лента. Ремаркето продължава пътя си и висва над реката. Водачът е излязъл, няма разпилян товар като при другите подобни произшествия в последно време в дефилето.

БГНЕС

Покрай задницата на тир-а и ската се минава буквално през „иглени уши”, движението се осъществява в лентата в посока Кресна и се регулира от Пътна полиция. През светлата част на деня ще започне изтеглянето на катастрофиралия камион, което ще наложи спиране на трафика по най-натоварената пътна артерия в Югозапада.

На място са служителите на Районна пътна служба-Благоевград, шефът на Областно пътно управление инж. Иван Кунев, шефът на КАТ-Пътна полиция и служители на пътноподдържащата фирма.
БГНЕС