Двама мъже са с опасност за живота след инцидент с каруца
Двама мъже са с опасност за живота след инцидент с каруца / снимка: архив, БГНЕС

Двама велосипедисти са с опасност за живота, а двама полицаи - ранени след инцидент с каруца, оставена без надзор в град Николаево, община Казанлък.

Инцидентът е станал пред магазин за хранителни стоки на улица "Иглика" в  Николаево. 28-годишен мъж оставил без надзор управляваната от него каруца с впрегнат кон.  По неустановени причини, конят се подплашил, побягнал и ударил двама велосипедисти на 70 и на 72 години. Колоездачите са настанени в болница с опасност за живота.

По време на извършвания оглед  на местопроизшествието е дошъл 31-годишният брат на водача на каруцата. Той започнал да събира разпилените дъски, изпаднали от каруцата въпреки предупреждението на полицаите да не размества предмети докато се извършва огледът. Вместо да изпълни разпореждането им, той извадил коса за косене на трева  и ударил с тъпата метална част на косата единия от служителите в кръста, а след това замахнал повторно и порязал притеклия се на помощ втори полицай. На двамата служители е оказана амбулаторна медицинска помощ. Нападателят е задържан за 24 часа. И по двата случая е образувано досъдебно производство.

Други новини от Стара Загора