/ БГНЕС
Доклад от Комисията по здравеопазването разгневи и скара депутатите в пленарна зала.

По предложение на Костадин Ангелов от ПГ на ГЕРБ-СДС парламентът включи две нови точки в дневния си ред. Едната е приемане на процедурни правила за предлагане на кандидати за подуправител на НЗОК. Втората е първото четене на промени в Закона за здравето, с които се предлага изключването на COVID-19 като особено опасна инфекция.

Последва дискусия по темата, а Костадин Костадинов първи взе думата.

"Това, което се изчете от професор Ангелов, е повторение на това, което ние преди две години предложихме. Но тогава бяхме обвинение, че подлагаме на опасност човечеството. Тази психо-пандемия може да се повтори, защото някой утре може да заяви, че има нов Ковид - примерно 23. С тази гавра на човечеството трябва да се сложи край", каза Костадинов.

Не закъсня и отговорът на Ивайло Митковски от "Демократична България". "Хубава е, когато някой говори нещо, да го разбира. Ще помоля проф. Хинков да каже колко души са загинали от така наречената "психо-пандемия" в България. Пандемията съществува. Г-н Костадинов, трябваше да дойдете с мен на едно дежурство в болницата и да видите носилките с черните чували - тогава щяхте да говорите други неща", каза той.

И му препоръча да сложи паметна плоча за коронавуриса на централата си. "По всяка вероятност на вашата централа трябва да поставите една паметна плоча на коронавируса, защото той ви вкара в Народното събрание", категорично заяви Митковски.

"Г-н Костадинов пропуснахте да отбележите, че "Възраждане" е политическа партия, която ще изчезне заедно с ковид пандемията. "Възраждане" е в политиката заради COVID-19 и заради нищо друго. Както се вижда нашата партия расте", каза Цончо Ганев.