Директорът на школото в Сунгурларе многократно получавал заплахи
Директорът на школото в Сунгурларе многократно получавал заплахи / снимка: Dariknews.bg, архив
Директорът на школото в Сунгурларе многократно получавал заплахи
80776
Директорът на школото в Сунгурларе многократно получавал заплахи
  • Директорът на школото в Сунгурларе многократно получавал заплахи

Директорът на СОУ „Христо Ботев” в град Сунгурларе Николай Русев е получавал заплахи, като последно това се е случило през февруари и март тази година. Това заяви в интервю за Дарик Русев. Той обясни, че не знае от какво е причинен взрива в 3.50 ч. тази сутрин.

Неизвестни хвърлиха бомба срещу училище в Сунгурларе

Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 8.30 ч. тази сутрин от охраната училището. Директорът на школото Николай Русев посочи, че за 23-годишния си стаж като директор е получавал заплахи, но незнае кой може да е причинил взрива в училището.

„На този етап не мога да кажа коя е причината, няма човек, който да не е получавал заплахи. За 23 години като директор предполагам, че съм объркал работата на доста хора. Но дали причината е това, не мога да кажа. Надявам се органите на МВР, когато открият извършителят, да разберат каква е истинската причина”, коментира той.

Русев посочи, че в този час в сградата не е имало никой, а щетите от взрива са само материални. „В 3.50 ч. е подхвърлено някакво взривно устройство на терасата, която е над входа на училището. Нанесени са неголеми поражения, има изпочупени стъкла”, съобщи той.