/ iStock/Getty Images
Прокуратурата разследва насилие над момиченце на две години в ясла в Ловеч, съобщава bTV. Сигналът е подаден от неговата майка Маргарита Стоянова, която разказа причините за жалбата си.

Прокуратурата разследва детска градина за насилие над дете

Случката се е разиграла преди 2 месеца.
На втория ден, в който момиченцето посещава яслата. „На първият ден беше добре, на втория ден се разстрои”, разказва Маргарита, която се усъмнила, че нещо не е както трябва, след като дете започнало да плаче при опита й да го изкъпе и не позволило да бъде съблечено.

„Изпадна в истерия”, спомня си майката, която забелязала синина на дясното рамо на дъщеря си. По съвет на педиатър Маргарита завела дъщеря си на съдебен лекар, според чиито заключения нараняването е причинено от насилие, притискане или удар с тъп предмет. 

Напрежение в детска градина заради дете, наказано да гледа другите как ядат

Междувременно поведението на момиченцето ставало все по-асоциално, плашело се от всички и плачело. След като получила заключени9ята на съдебния лекар, майката се срещнала с директорката на яслата, която помолила да провери случая.

„Искам да уточня, че обвиненията не са към цялата ясла „Патиланци”, а към определен човек там”, заяви майката, В „Тази сутрин” по телефона своята версия разказа и директорката на детската ясла Магдалена Баева. „Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде”, заяви Баева, която е категорична, че в нейната ясла работят професионалисти и тя е контролирала.

Директорката на детска ясла „Патиланци” каза, че през цялото време е била във връзка с Маргарита и е изпращала снимки на дъщеричката ѝ вайбър, за да ѝ покаже как е, защото знае, че първите дни в яслата и децата, и родителите се тревожат.

Родители на протест срещу агресията в детски градини и ясли

След разговора ѝ с Маргарита, директорката е поискала писмени обяснения от всички служителки и според тях по тялото на момичето не са били забелязани синини. Освен това, според Баева, майката е оставяла дъщеря си и при други хора, които да я гледат, така че тези синини може да са получени там.

Маргарита Стоянова обаче отрече да е получавала съобщения и снимки от директорката на вайбър и призова да ги покаже къде са. Що се отнася до гледането на дъщеря ѝ от чужди хора, то тя я взима със себе си на работа и там в грижите за нея ѝ помага нейната приятелка, с която работи, защото дете ѝ не иска да ходи на ясла и плаче.

Общината се е самосезирала за случая и е назначила вътрешна проверка в детската ясла
bTV