Проверка на общината ще установява дали 5-годишно дете е наказвано системно от помощник-възпитател
Напрежение в детска градина заради наказано дете, съобщава БНТ. Проверка на общината ще установява дали 5-годишно дете е наказвано системно от помощник-възпитател.

Родители на протест срещу агресията в детски градини и ясли

В същото време, родители на деца от групата обвиняват директора на градината в натиск върху персонала и защитават възпитателката.

Сестрата в ясла, нарекла дете "мръсница", доброволно напуска работа

Напрежението в детската градина продължава повече от седмица. Преди дни се е провела среща с представители на общината, детското заведение е родители. Тепърва проверка ще доказва дали 5-годишно дете е принуждавано да седи на столче и да гледа децата как закусват, защото е отказало да спи и е събуло панталона си.

Говори се за случай от преди повече от година когато същото това дете е късало тоалетна хартия, а след това е било принуждавано да я почиства. Сигналите са разнопосочни. Има такива в защита на възпитателката, която най-вероятно вече е подала молба за напускане.

Мъж отправя смъртни заплахи към персонала на детска градина (ВИДЕО)

Майката на детето, заяви, че цялото семейство емоционално е понесло случая и отказват да бъдат замесвани в проверката. Проверката вече е започнала. И вчера, и днес има представители от отдел "Образование" в детското заведение.

Стефан Стоянов, заместник-кмет по образование в община Пловдив, казва, че от седмица има напрежение и жалби от някои родители, от част от персонала. "Активно водихме разговори и с част от родителите.

Фрапиращ случай на обиди и насилие над дете в ясла в София

Представители на отдел "Образование" присъстваха на една от родителските срещи. Има оплакване от едно от семействата, че дете е било наказвано и то системно, което е абсолютно недопустимо", допълва Стефан Стоянов.
БНТ