Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов напарви прогноза, че токът за битa ще поскъпне, съобщава NOVA.

“Много отдавна предупреждавахме, че заради високите цени на електроенергията, малките бизнеси след няколко месеца ще бъдат принудени да обявят фалит. Европейският съюз продължава ритуалното си самоубийство, взрян в тези непремерени зелени политик. Въпросът е дали това ще спре или ще се продължи нататък. Поетапно въвеждаме така наречената либерализация на пазара на електроенергията за бизнеса. Това неизбежно ще се случи и за битовите потребители”, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NovaNews президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Според него, актуализацията на бюджета е правена с "тримесечен хоризонт".

„Трябва да си зададем въпроса какво се случва, ако тази тенденцията на поскъпване продължи? Да допуснем, че след вота на 14 ноември – в рамките на две-три седмици се сформира правителство, отиваме до средата на декември. А следващата бюджетна година започва на 1 януари. И ако я започнем със 1/12 от сегашния бюджет, както е по закон, не ни очаква нищо хубаво”, каза още той.

Манолов прогнозира, че обстоятелствата могат да принудят КЕВР да повиши цените на битовата елекствоенергия още през януари. "Това рядко си го е позволявало, с оглед на факта, че прави актуализация на цената на тока за битовите потребители два пъти в годината, но Комисията може дабъде принудена от обстоятелствата", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. 
Nova News