Десетокласничка опря пистолет в главата на съученичка в шуменското село Хитрино, предаде NOVA. И дори опита да стреля. За щастие, оръжието засякло. 16-годишното момиче се ядосало на другото, заради публикация във Facebook.

Скандалът избухнал в междучасието. Едното момиче извикало другото извън училищния двор, за да й търси сметка за обидни думи в социалните мрежи.

Гимназисти се гаврят грозно със свой връстник, уж всичко било шега

"Аз й казах, че паролата ми е открадната и не мога да влизам, но те не ми повярваха", обясни Зехра Нуриева.

На скандала присъствали техни съученици, които задържали Зехра. През това време другото момиче, Едже, донесло пистолета от дома си.

„И ми го сложи под брадата, тук", добавя Зехра Нуриева.

Повече от минута момичето било под дулото на пистолета.

Пореден клип с насилие между ученици предизвика проверки

„Да ви кажа честно, чувствам, че съм още жива, благодарение на Господ и то, защото без него нямаше как да оцелея, пък разбрах, че пистолетът е бил газов и можел да ме остави на място, пък той засече, имала съм късмет", казва още Зехра Нуриева.

Родителите на Зехра се чудят дали не преместят дъщеря си в училище в Шумен. А в Хитрино учителите се събират на извънреден педагогически съвет.

Тревожна статистика: Всяко пето дете проявява агресия

„Съответно, санкции на ученичката и на тези, които са участвали, на виновните. Всичко ще се разследва. За мен е сериозен проблем", коментира Ерхан Хюсеин, директор на училище „П.Берон" в с. Хитрино.

Защо 16-годишната Едже е имала достъп до оръжие не се знае. Домът на семейството остана заключен през целия ден.

Източник: nova.bg