Пореден клип с насилие между ученици предизвика проверки
Пореден клип с насилие между ученици предизвика проверки / БГНЕС, архив

Регионалното управление по образование в Пловдив се самосезира за скандален клип, разпространен в социалните мрежи, в който ученици извършват насилие срещу техен връстник.

Гимназисти се гаврят грозно със свой връстник, уж всичко било шега

Изпратени са писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, с които ги уведомяваме за случая, съобщи в Министерството на образованието и науката началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

Тя е изискала и доклади от директорите на училищата, където се обучават насилниците, за фактите и обстоятелствата около случая.

Тревожна статистика: Всяко пето дете проявява агресия

Разследващите трябва да установят мястото и времето на заснемане на видеото, дали това се е случило по време на учебни занятия и да разпитат участниците в случая. Тъй като момчетата са непълнолетни, с тях ще се занимава и Детска педагогическа стая.

След като проверките приключат от Управлението по образование се ангажираха да бъдат приложени най-строгите наказания за насилниците от видеото, каза още Киркова.

Разказът на момиче след побой и унижения от връстнички

В доклада до просветното министерство се уточнява, че вече са проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се.