Гимназисти се гаврят грозно със свой връстник, уж всичко било шега
Гимназисти се гаврят грозно със свой връстник, уж всичко било шега / sxc.hu

Видеоклип с гавра между трима гимназисти от Пловдив предизвика бързата реакция на институциите в града. Очаква се двамата насилници да получат строги наказания. Същото грози и четвъртият участник в сцената, който заснел случилото се с мобилния си телефон, а след това качил клипа в социалните мрежи.

На кадрите се вижда как единият от насилниците държи свой връстник, който е седнал на пейка в парк. В същото време второ момче сваля бельото си, навежда се и навира задните си части в лицето на седналото момче. 

Пореден клип с насилие между ученици предизвика проверки

Клипът е сниман този септември, потвърдиха пред "Монитор" властите. Действието се развива не в училище, а в междублоково пространство, тъй като участниците са съседи. Момчетата са облечени не в униформи, а по къси гащи.

Момчетата от видеото учат в различни училища в Пловдив. Двама от тях са от Професионалната гимназия по архитектура и строителство и от Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

Клип с жестока гавра над момиче беше пуснат в социалните мрежи (ВИДЕО)

Родителите на момчето, което си сваля бельото, вече са уведомени за случая. Самото то се разкайвало за стореното и дори се било извинило на жертвата си, посочва изданието. Младежът бил за пример в класа си и до момента не е имал лоши прояви.

Майката на другото момче работи в Гърция, властите още не са се свързали с нея. Според връстници на участниците в грозните сцени, всичко е било извършено за майтап и гимназистите не са предполагали какви последици ще има за тях стореното.

Тревожна статистика: Всяко пето дете проявява агресия

По случая вече се е сезирала и полицията в Пловдив, откъдето са започнали да проверяват фактите.