/ БГНЕС
В залата се регистрира и депутатът от ДПС Делян Пеевски
Народното събрание започна работа с кворум от 132-ма народни представители.

БГНЕС

БСП, които отсъстваха от парламента повече от три месеца, се регистрираха за участие в заседанието. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ги поздрави с добре дошли.
 
Трусове в БСП, две ключови оставки само за ден (ОБЗОР)

В пленарна зала се регистрира и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Това е третото пленарно заседание, на което той присъства от началото на настоящото 44-ото Народно събрание, което бе конституирано на 17 април 2019 г. В първото заседание на 44-ият парламент Пеевски положи клетва като народен представител и от тогава не бе участвал в пленарните заседания.

БГНЕС

Той се появи в парламента вчера след повече от година отсъствие от работното си място и обяви, че се отказва от мястото си в ЕП. В евролистата на ДПС той беше втори. Днес Делян Пеевски отново е в Народното събрание.

Делян Пеевски дойде на работа в парламента, няма да бъде евродепутат

По предложение на председателя на НС в седмичната програма беше включена нова точка - попълване на състава на парламентарната комисия по земеделие и храни, което беше прието със 188 гласа "за" и 2 "въздържал се". Парламентът разглежда на второ четене промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги.

БГНЕС

В дневния ред са и годишните доклади за 2018 г. за дейността на БАН и КЕВР.