Делян Пеевски остава в НС, няма да ходи в Брюксел
101693
Делян Пеевски остава в НС, няма да ходи в Брюксел
  • Делян Пеевски остава в НС, няма да ходи в Брюксел
Депутатът от ДПС Делян Пеевски днес дойде в парламента и се регистрира в началото на работния ден. Народният представител не е присъствал на заседание на Народното събрание от началото на 44-тия парламент насам.

БГНЕС

Пеевски се отказва от мястото си в Европейския парламент, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента. Самият Карадайъ също ще подаде заявление в ЦИК за отказ от евродепутатското си място.

За втори път Пеевски се отказва от мястото си в ЕП. На предишните европейски избори през 2014 г. той отново беше избран за евродепутат. "Ние не подвеждаме хората и изпращаме млади и умни хора в парламента", заяви Пеевски, който беше под номер 2 в евролистата на ДПС.

Делян Пеевски се появи на събитие на ДПС в село Пашови (СНИМКИ)

След дълго отсъствие Пеевски се появи дни преди гласуването за Европейския парламент. В изборния ден фотографи успяха да го снимат и докато гласува в село Света Петка.

БГНЕС

Три дни преди евровота депутатът Делян Пеевски взе участие в предизборната кампания на ДПС. Снимки се появиха в страницата на младежкото ДПС във Велинград.
 
 
Публикувахте от МДПС Велинград в Сряда, 22 май 2019 г.

От тях става ясно, че вторият в листата на Движението за евроизборите, който не е виждан у нас от 2017 г., е участвал в благотворителна вечеря "ифтар" по случай мюсюлманския празник Рамазан в село Пашови.

Срещу Пеевски беше подаден и сигнал до ЦИК със съмнение, че той не отговаря на изборното законодателство заради правилото за уседналост. В началото на май обаче от комисията отговориха, че депутатът има адресна регистрация в България през последните шест месеца и няма проблем да участва в евровота.

Делян Пеевски
БГНЕС

"Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България", коментира още Делян Пеевски пред журналистите днес. Народният представител от ДПС обаче не остана за прегласуването на промените в закона за държавната собственост, с което депутатите в зала единодушно отхвърлиха ветото на президента върху част от текстовете.

По повод на резултатите от европейските избори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че ДПС е успяла да постигне партийните си задачи и цели. "Ние имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната, но това не е достатъчно. Нашият призив е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Ние като партийни задачи и цели си бяхме поставили да преодолеем щетите от изборите през 2017 г. и да направим обединение на нашите избиратели. Това вече е факт", заяви лидерът на ДПС.