/ Булфото
По време на петъчното заседание, народните представители ще проведат парламентарен контрол, но освен това ще изслушат и двама служебни министри. Депутатите ще изслушат служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и служебния министър на енергетиката Росен Христов.

Изслушването на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов е относно информация за изпълнението на Решение на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика. Вносители на това предложение са Корнелия Нинова и група народни представители.

Костадин Костадинов и група народни представители са внесли предложение за изслушване на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов и служебния министър на енергетиката Росен Христов относно отчет и информация за предприетите и планирани действия във връзка с изпълнение на Решение на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част енергетика.

И двамата министри ще бъдат изслушани, след като приключи парламентарният контрол.

Формирането на комисии също ще влезе в дневния ред на парламента. На Председателски съвет в четвъртък решено политическите формации да предложат състав на постоянните комисии. Поради липса на консенсус обаче въпросът за избор на ръководства се отлага и временно тази задача ще бъде поета от председателя на парламента Росен Желязков.
БГНЕС