Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира хвърлените оставки в петък от трима министри заради трагедията край Своге. Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглиха от постовете си дни след тежката катастрофа, при която загинаха 17 души. "Когато се създава усещане, че нещо не е наред, ние от ГЕРБ поемаме политическа отговорност. За нас властта е отговорност и когато застанеш и обясниш защо подаваш оставката си, смятам, че трябва да бъде възприето", коментира Цветанов пред журналисти.

НФСБ решава дали да остане в управлението
 
По думите му предстоят дебати, които ще се водят на коалиционен съвет с партньорите им от "Обединени патриоти". Той посочи още, че ще обсъждат с тях и възможни номинации за постовете.
 

 

Публикувахте от Tsvetan Tsvetanov в Петък, 31 август 2018 г.
„Сами разбирате, че ние по никакъв начин не казваме, че тези министри носят пряката вина, но когато си в политиката, когато си на високите позиции в изпълнителната власт, ти трябва да можеш и да понесеш и политическа отговорност и по-бързо институциите да продължат да работят, за да реализираме всичко, записано в нашата управленска програма“, посочи Цветанов.

Министерските оставки разединиха „Обединени патриоти” (ОБЗОР)
 
"Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морални оценки, а самата тя не може да излезе от това, което е създала като модел. В БСП да се носи политическа отговорност - такова нещо няма“, категоричен бе Цветанов.

Министерски оставки заради трагедията край Своге
 
И се обърна към президента с въпрос: „Искам да попитам президента как така дава една оценка за трагедията край Своге и друга - за инцидента с неговия баща. Нека да има доблестта и да застане като президент на страната, а не като партиен функционер на БСП”, каза още зам.-председателя на партията.