Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов / БГНЕС
Оградата по границата с Турция е готова - общо 234 км, 33 км от тях изградени при кабинета "Орешарски". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

"Имаме едно възпиращо съоръжение като една от много мерки, предприети за да охраняваме външната граница на ЕС. В постановление от 2015 година много ясно е разписано кой и как възлага в какви параметри да бъде изградено защитното съоръжение", каза Цветанов.

Елена Йончева с въпрос към управляващите за граничната ограда

Близо 200 млн. лева са изразходвани за оградата, като при трудно достъпна местност е изградена едноредова ограда, допълни той. По думите му всичко е на база експертиза от хората, които имат наблюдения на терен.

Когато опозицията няма алтернативни решения за проблемите, които стоят пред държавата, минават на акценти с лични нападки и нещо, което не кореспондира с истината, каза Цветанов за обвиненията на БСП за оградата.

Валери Симеонов дава Елена Йончева на прокурор

БСП постигнаха целта си, говорим за оградата, говорим за 160-те милиона. БСП казаха, че няма усвоено 1 евро от тези 160 млн., което е лъжа. Сключени са договори за 103 млн. евро, като по договори за 33 млн. евро вече се изпълняват, а по договори за 70 млн. евро текат процедури. Водим разговори при стартирани процедури да бъде удължен срокът за усвояване, и съм убеден, че има разбиране, защото ЕК вижда какви усилия сме положили, коментара шефът на вътрешната комисия в НС.

Елена Йончева: Обвинението на Валери Симеонов е абсурдно

Най-важното събитие от миналата седмица е знаковата визита на премиера Борисов във Франция и Германия, смята Цветанов. По думите му оценката от германския канцлер Меркел е, че България полага много усилия да охранява външната граница на ЕС.

Лют скандал в ТВ ефира заради оградата по границата с Турция (ВИДЕО)

БСП никога няма да получат това, което постигнаха на президентските избори, затова и се опитват да компрометират управляващите. Те направиха така, че да фокусират негативната енергия на обществото към ГЕРБ и нашия лидер, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов: БСП търсят повод да са активни с твърденията си за оградата

До 2024 г. ще достигнем 2% от БВП разходи за отбрана, каза още Цветанов, като изтъкна, че в момента този процент е 1.35 на сто и е над средното за Европа.