Контролът на противоепидемичните мерки се затягат в града по тепетата
От днес в Пловдив и областта се засилва двойно контролът за спазване на противоепидемичните мерки. Това обяви пред журналисти Областният управител Дани Каназирева след среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на всички държавни институции.

Проф. Балтов: Това е тунингован в лаборатория вирус (ВИДЕО)

Започват масирани проверки за носенето на маски на закрити обществени места, градски транспорт и хранителни магазини, както и за спазването на дистанция.

Заработи лаборатория за PCR тестове в Асеновград


Ограничава се броят на пазаруващите в големите търговски вериги до 100 души и се връща мярката за изчакване отвън с дистанция до влизането в обекта. Глобата за неспазването на указанията са от 300 до 1000 лева за физически лица.

Обичана учителка от Търговище почина от COVID-19, класът ѝ отказа да учи присъствено

Към настоящия момент хоспитализираните пациенти в потвърден Covid-19 са 171 души, свободните легла са 70 за средно тежки случаи и 28 за интензивно лечение.

Пловдивски лекари излекуваха от COVID 91-годишен с много заболявания

Днес има още 5 положителни проби при медицински лица, като общия брой на активните случай сред медици е 87, каза областният управител. И потвърди, че са изчерпани свободните легла в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Свети Георги".
БТА