/ Thinkstock/Getty Images
Със затоплянето на времето започва и атаката на нови вируси. Това каза пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести. "Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица", каза той, но категорично потвърди, че не се очаква нова грипна вълна.
 
Климатолог: През март предстои динамично време, очаква ни рязко затопляне

"Все още има слаба циркулация на грипни вируси. Ние сме от страните в Европа, които имаме най-малко грип в момента. Последната 10-а седмица, която отчетохме на годината, е свързана с доста намаляване на случаите на грип. В момента обръщаемостта за медицинска помощ е характерната за късната пролет - не са повече от 5000 до 7000 души болните", заяви той.

"Със сигурност можем да кажем, че грипната епидемия е отминала и засега не очакваме втора грипна вълна", обясни още проф. Кантарджиев.
 
Времето през март: Чакат ни температури от минус 20 до 24 градуса

Температурите в следващите дни ще са по-скоро като за късна пролет, съобщи синоптикът Анастасия Стойчева. Днес максималните стойности почти в цялата страна ще надхвърлят 20 градуса. Заедно с топлото време за началото на пролетта обаче март ни поднася и повече валежи.
 

Thinkstock/Getty Images

С дъх на пролет: Първите минзухари разцъфнаха в морската градина (СНИМКИ)

"През седмицата времето ще се поправи и температурите, както сутрешните, така и максималните, ще станат близки или обичайни за средата на март. Няма да минем без валежи. Тази нощ и утре през страната ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи тези температури. От запад на изток почти навсякъде ще превали дъжд, само по най-високите части на планините - сняг", заяви тя.
 
Новата седмица идва с облаци и дъжд

В следващите дни ни очакват и нови валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg