/ Thinkstock/Getty Images
В неделя ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, по морския бряг - между 13 и 18 градуса, в София - около 18 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд - с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна по северното крайбрежие. В следобедните часове ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури: между 13 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен, западен вятър. Ще се затопли още и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 13-14 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Слънце и високи температури уикенда, следващата седмица - облаци и дъжд
 
В понеделник облачността над страната ще се увеличава и вплътнява. В Източна България все още ще духа умерен югозападен вятър и температурите ще са високи, дневните в повечето райони ще са около и над 20 градуса. Към обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу вторник ще обхванат по-голямата част от страната.
 
Във вторник на повече места и повече като количество ще са валежите в източната половина от страната, в отделни райони и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и дневните температури ще се понижат.

Идва затопляне, ще се радваме на наближаващата пролет
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА