Владислав Николов е кандидатът, който измести чрез преференция бившия председател на парламента Цецка Цачева. Той вече се вижда като депутат.
 
"Мисля, че като са дали толкова хора глас за теб, не можеш да ги предадеш, а и като са толкова много тези хора не мисля, че някой ще го направи", коментира пред NOVA Николов.
 
Момчето от Червен бряг, така нарича себе си другият новоизбран депутат Пламен Тачев, който също се нареди пред Цачева.
 
Преференциите разместват листи

"Аз също казвам, че съм в ГЕРБ от 1981 г., откогато датира приятелството ми с Бойко Борисов, от тепиха. Ние с г-н Борисов сме били всичко, което могат да бъдат едни мъже в живота, и приятели, бизнеспартньори. Животът ни срещна в школата на МВР, факултет, Пожарната", коментира Тачев.
 
Всъщност за него това ще е четвърти мандат в Народното събрание. Той не планира да й отстъпи, а от ГЕРБ са категорични, че няма да се намесят.
 
Разместване заради преференциите не подмина и БСП. Чавдар Велинов е под номер 10 в листата. Същият е и номерът на левицата в бюлетината. И много хора са отбелязали и двете цифри. Сега на 70 ще стане депутат. И е категоричен - не би отстъпил мястото си.
 
Феноменът 10/10 размести листата на БСП

Синдромът 10/10
размести листата на Левицата в още няколко градове в страната. Удар в десетката направи Георги Стоилов от Русе. На 36 години с две висши образования. В момента не работи, но има реален шанс да новото му работно място да е в парламента. БСП в Русе трябва да получи поне два депутатски мандата.
 
Феноменът 11/11 пък праща в следващия парламент бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски. Той беше 11-ти в листата на ГЕРБ, която се яви на изборите под номер 11 в общата бюлетина. Така щастливите единици пратиха Спас Гърневски веднага след водача Бойко Борисов и изместиха от второто място Менда Стоянова.
nova.bg