Отличените български ученици лингвисти
Отличените български ученици лингвисти / Организаторите на олимпиадата
България е на първо място по брой златни медали по лингвистика за всички времена. Това обяви треньорът на националния ни отбор по (математическа) лингвистика инж. Александър Велинов. Самият Велинов е национален шампион по дисциплината.

Александър Велинов се позовава на справка в страницата на Международната олимпиада по лингвистика в Уикипедия.

В края на юли младите български езиковеди спечелиха четири медала на 20-ата Международна олимпиада по лингвистика за гимназисти, която се проведе в Банско. В нея взеха участие повече от 200 състезатели от близо 40 държави.

„Вече сме на първо място в света! Усилията ни се увенчаха със заслужен успех! 20 години труд, 20 години преподаване, 20 години Международна олимпиада по лингвистика и най-накрая България е на първо място по брой златни медали за всички времена!“, написа Велинов.

„Нямам думи да изкажа радостта си. Нямам и възможност да спомена всички хора, които през цялото това време отделяха частица от себе си, за да стигнем до тук, за да бъдем наистина най-добрите в света“, посочва още той в поста си във Facebook.

Той благодари на целия екип от преподаватели, бивши и настоящи състезатели и съмишленици за общите усилия, които са ги довели до върха: „Супер сме! Най-добрите“!