Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Скопие. На летището българският премиер бе посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи. Официалната церемония по посрещането на българския премиер ще се проведе в Министерския съвет на Република Северна Македония, където Петков ще се срещне с новия министър-председател на страната Димитър Ковачевски.

Министерски съвет

Посещението на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония е ясен знак за решимостта на българското правителство да започне нов диалог със Скопие и да бъдат очертани следващите стъпки, които двете страни да предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси. Едно от първите публично заявени намерения на Петков като министър-председател бе именно да се срещне с новия премиер на Република Северна Македония веднага след встъпването му в длъжност, за да бъдат уточнени работните групи и да се създадат условия за тяхната активна работа през следващите месеци.
 
Премиерът Кирил Петков заминава за РС Македония - какво предстои

Премиерът Кирил Петков пристигна в Скопие, воден от разбирането, че политиката следва да служи на гражданите и чрез нея да се намират пътища за решаване на отворените въпроси.

Министерски съвет

Министър-председателят вече многократно подчерта в свои публични изяви, че е от голямо значение реториката по темата да бъде обърната, като се наблегне върху позитивите от добросъседството и непосредствените ползи за гражданите на Република България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество.

Министерски съвет

 

Министерски съвет