БСП се регистрира в ЦИК в очакване на компроматна кампания 
БСП се регистрира в ЦИК в очакване на компроматна кампания  / БГНЕС
"БСП за България" се регистрира в Централната избирателна комисия  за България" за участие в предстоящите избори за кметове и общински съветници.

"Тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление в общините", каза председателят на левицата Корнелия Нинова, след като внесе 10 000 подписа за регистрация на партията. 

"Сигурно няма да е лесно, но тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общини", заяви Нинова и напомни, че сега партията има одобрени общо 161 кандидати.

Мая Манолова: Битката за кмет на София ще бъде агресивна и пълна с компромати

"Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове", каза още тя, като подчерта, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединява само БСП. Лидерът на партията заяви, че онези, които искат промяната, но не могат сами, търсят БСП.

За Мая Манолова Нинова посочи, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет. Нинова не скри, че Манолова има най-много номинации в София. "Продължават да я номинират и решението ще бъде на 11-ти", разкри Нинова, като добави, че има и много други номинации.

И двата лагера в БСП със суперлативи за Манолова

Лидерът на левицата подчерта, че БСП ще се бори за повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници. По думите й средството за това е спечелването на състезанието за повече места. "Конкретно увеличаване на 100 % на кметовете. Удвояване на резултата, който имаме сега", очерта целите пред партията соцводачката. "Очакваме от това, което виждаме, неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения за общинското и местно самоуправление, позитивно, с млада, свежа и хубава кампания", коментира още Нинова.