Бриго Аспарухов: Ако Борисов не се кандидатира сега за президент, след 5 години няма шанс
Бриго Аспарухов: Ако Борисов не се кандидатира сега за президент, след 5 години няма шанс / Sofia Photo Agency, архив

"Ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент сега, след пет години - я камилата, я камиларя... Както върви държавата ни, след пет години не виждам шанс нито за него, нито за ГЕРБ", заяви ген. Бриго Аспарухов, член на Изпълнителното бюро на БСП.

"Така че, ако Бойко Борисов е мъж, да влезе в изборите за президент", призова Аспарухов пред бТВ.

Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентските избори, правителството си отива

По думите му обаче изборът на кандидата за президент от ГЕРБ ще е между сегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

„Изборът си е техен. Бойко държи тайната. Когото и да сложат, няма да ни изненадат много", категоричен беше той.

По думите му от БСП все още не са решили кой да е техният кандидат за вицепрезидент:

"Ние сме демократична партия и ще обсъждаме тази тема, посочени са няколко имена, ще решим измежду тях. Решението е колективно, но личното ми мнение е, че това трябва да е политическо лице, с опит в Европа".

ГЕРБ има своя кандидат за президент, ще го обяви на 2 октомври

"За мен лично ген. Радев беше приятна изненада - има широка обща култура, познати са му процесите - на Балканите, в Европа и света. Ще се справи", каза още той.

По въпроса за отношенията между АБВ и БСП, Аспарухов призова Георги Първанов и Ивайло Калфин, ако имат куража, също да състезават в изборите за президент:

"Раздялата с тях беше не много трудна Ние от БСП добронамерено тръгнахме да обединяваме лявото. От АБВ обаче пролича стремеж да извлекат полза от кандидатурата на ген. Радев", каза още Аспарухов.