Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентските избори, правителството си отива
Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентските избори, правителството си отива / БГНЕС, архив

Ако загубим тези избори, трябва да попитаме хората наново кой искат да ги управлява. И това трябва да стане незабавно. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов. Пред участниците в деветия редовен летен университет на младежката структура на ГЕРБ той бе категоричен, че при евентуална загуба ще подаде оставка още същата вечер.

„Вярвам в инстинкта на хората. Ако те преценят, ние сме длъжни веднага да се съобразим. И не напролет, а още вечерта", коментира премиерът в едночасовата си реч.

Борисов ще се кандидатира за президент, но на следващите избори

„Ако сме загубили, приключваме. На другия ден да заповядат. Това е и морално, и правилно. Както и ако сме победили, те да искат предсрочни избори. Защото толкова са й им силите", изтъкна Борисов.

По думите му, на практика всеки може да извади като кандидат за президент „един генерал, адмирал, пилот от гражданската авиация".

„За мен много по-отговорно е да вземеш пилот от гражданската авиация. Той поне е доказал, че се грижи за пътниците, да ги достави живи и здрави. Военният пилот кара един самолет. И ако види, че не може да го кара, катапултира. Имаме такива случаи и в предишния мандат. Машината се разбива, държавата плаща", отбеляза премиерът.

ГЕРБ има своя кандидат за президент, ще го обяви на 2 октомври

„Смятайте колко трябва да е изпаднала една партия, за да търси работлив, честен, добър човек извън нейните редици, да няма един в една партия. Да няма един, за който да излезеш и да кажеш: Ето това е нашето лице. А да се скриват зад инициативни комитети", коментира още той.

Бойко Борисов увери, че кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде излъчена от хора, които са започнали, развили са се и имат успешна кариера в рамките на политическата партия. „Другото е изключително безтоговорно. Да търсиш певци, артисти, пилоти и да ги подлъжеш", заключи Борисов.