Борисов ще се кандидатира за президент, но на следващите избори
Борисов ще се кандидатира за президент, но на следващите избори / БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще се кандидатира за президент на следващите президентски избори. "Тогава ще съм на възраст - каквото съм могъл, ще съм дал на изпълнителната власт. Ще се кандидатирам заради играта", заяви Бойко Борисов в интервю за bTV. Той отново не каза кого ще издигнат за сегашния вот от ГЕРБ.

ГЕРБ има своя кандидат за президент, ще го обяви на 2 октомври

На въпрос дали е неуважително към избирателите, че ГЕРБ толкова късно ще обявят своя кандидат, Борисов отговори: „От 2 октомври до 6 ноември ще им втръсне кандидатът на ГЕРБ"!

По отношение на спряганите имена на Кристалина Георгиева, Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Йорданка Фандъкова, той коментира, че еврокомисарят, вицепремиерът, председателят на парламента и столичният кмет са „умни, достойни и доказали се".

Обявената от жълти медии за любовница на ген. Румен Радев се оказа негова съпруга

Бойко Борисов прие с насмешка вчерашната закана на о.р. ген. Румен Радев, че ще го победи на президентските избори, ако двамата се изправят един срещу друг: „Гледах го как се гърчи, как се опитват да го правят политик".

Лидерът на ГЕРБ съзря прилики между сегашната ситуация и опита на БСП да проведат генералска битка за София преди години с кандидат Бриго Аспарухов: „2-3-4 години не му се чу думата". Според Борисов издигането на Радев показва, че БСП нямат кандидат-президент: „Пак ще има „Той не беше нашият кандидат, инициативен комитет ни го докара".

Лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева заяви, че зад кандидатурата на генерала стои оръжейното лоби, което подкрепяло и ГЕРБ. Отговорът на Борисов: „Ни един не познавам оръжеен търговец, един, дето се прави на такъв, го бия на тенис".

Борисов пред ФАЦ: Турция е силен и важен съсед, трябва да поддържаме добри отношения

По повод множеството критики, отправени към него за срещите му с турския премиер Бинали Йълдъръм и президента Реджеп Ердоган, последвани от визита в Германия за среща с Ангела Меркел Борисов заяви: „И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът. С нашите съседи сме длъжни да пазим най-добри отношения.

Той каза, че не се припознава в образа на куриер, говорител или пощенски гълъб. „Това може само някой идиот да го каже - нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат", заяви премиерът.

Той подчерта, че поканите от турска и германска страна са дошли преди месец и половина и не може да се твърди, че е бил "привикан" за която и да е от срещите. По думите му цялата световна дипломация трябва да се ангажира, за да не се стигне до колапс на южната ни съседка с "исторически последици", като даже и в момента всяка нощ по границата има стотици "диверсанти".