/ ГЕРБ, пресцентър
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети местната структура на партията в Годеч и не пропусна да коментира действията на служебното правителство. 

"Сега имат за задача да източат ББР, в момента с това се занимават. Необезпечени кредити, уж за новоразвиващи се фирми, без никакви гаранции… Сега ще е поне една година застой. Защото сега ще източат ББР", заяви той и допълни, че служебното правителство е прибрало и парите за строителството на автомагистрала „Хемус“, които кабинетът на ГЕРБ отделил в целева сметка. „Това е разбирането за демокрация по комунистически. Само че най-смешното е, че чегъртат техните хора“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Уволниха шефа на АПИ, обвиниха го в саботаж

Второ уволнение в АПИ само за ден

„В АПИ взеха, та си изчегъртаха техните назначения. Понеже толкова са неориентирани, толкова не знаят какво са правили, бяха забравили, че са сменили началника на АПИ. Те и зам.-министър изчегъртаха днес. Обаче понеже не се знае кой го е назначил, откъде е дошъл, колко в торбичките е занесъл на Радев, не се знае и тихомълком – назначават, сменят…“, коментира Борисов.

По думите му "понеже регионалната министърка е забравила, че е сменила началника на АПИ, каза, че го сменя, защото били разплатили на приятелски фирми".

Освободен е зам.-министърът на регионалното развитие Тодор Анастасов

„Кои са тези приятелски фирми, на които плащате? И ние се интересуваме. Радев да излезе и да каже на кои приятелски фирми? Ако има разплащане на приятелски фирми, къде са им приказките от едно време, че щяло да е прозрачно, пък при нас не било? На кои приятелски фирми? Аз искам да ги знам. Този човек е платил в миналия петък. Кои са тези приятелски фирми?“, попита лидерът на партията.

Пускат движението в платното за София в ремонтирания участък от „Тракия“ при Чирпан (СНИМКИ)

Според него автомагистрала „Тракия“ е щяла да бъде пусната на 1 юли, ако управлявало неговото правителство. „Нито един протокол за нарушение няма. Това, което платихме, започнахме, направихме, да се надяваме, че поне на края на юли ще я пуснат, нито една забележка няма“, подчерта той.

„Изправи се! Мутри вън!“ си сменят името, приоритетите остават същите

По повод новото име на най-малката парламентарна група в Народното събрание – „Ние идваме“, Борисов припомни, че за последните 4 месеца те са взели два пъти на избори по 5.01%. „

Ние имаме по 20 и кусур… Ама те идвали. Къде идвате? Много сте идвали… С 5 цяло и 01. Поне да беше с 5.1, а то е 5.01“, пошегува се лидерът на ГЕРБ.