Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията, информират от МРРБ. По същата причина е уволнен и Ивайло Денчев - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", научи БТА от МРРБ

Двама министри дадоха АПИ на прокуратурата заради нарушения при разходването на държавни средства

Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

27 май: Назначиха новото ръководство на АПИ

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

АПИ откри редица нарушения при ремонта на магистралите „Тракия“ и „Марица“

Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика, блокира дейността на фирмите.

Комитова поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството в петък, 23 юли.

Малко по-късно Комитова даде изявление пред медиите, като заяви относно бившия вече шеф на АПИ, че: „Той няма право да спира проекти, без да сме го обсъдили заедно. Можем да го приемем като неуважение към министъра и като за саботаж“. Тя отбеляза, че бюджетът на АПИ е бил надвишен. "Това е станало умишлено или нарочно, не мога да коментирам. Това е най-голямото му прегрешение“, каза още министър Комитова.

Комитова обсъди как да се осигурят средства за пътни обекти с АПИ и "Автомагистрали"