Това зависи от вас, не прехвърляйте отговорността на други, отговори му Нинова

"Уважаеми колеги днес можеше да има тук министри, излъчени от този парламент. Ние трябва да носим отговорност за еврофондове, граници и всичко останало. Ние си тупаме парламентарно време, ще изберем едни проформа комисии без председатели, ще убием днешния ден и ще се видим чак другата сряда."

Бойко Борисов: С втория мандат правителство не може да има

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна, след като по-рано коментира, че правителство с втория мандат не може да има.

"Иначе с голям плам задаваме въпроси на служебните министри да отговарят. Преди месец сме тук, тук трябва да стоят други министри. Да се вземем в ръце, да направим правителство, да си носим отговорност, които и да го направят и тук ще стоят други министри", каза още Борисов.

Корнелия Нинова веднага му опонира.

„Възраждане“ на срещата с ГЕРБ: Няма да подкрепим ваше правителство

"Това, за което призовавате зависи единствено от вас. Не се опитвайте за пореден път да прехвърлите отговорността на останалите. Изяснете за себе си, за парламентарната група, за партия ГЕРБ какво предлагате, защото загубихте един месец на държавата в шикалкавене", заяви лидерът на БСП.

 


"Най-малко вие трябва да апелирате дайте да направим правителство. Какво предлагате ама ясно и точно - първо, второ и трето", добави Корнелия Нинова.

"Казвате какво предлагате, определят се пет национални приоритета, по които всички имат съгласие, или почти всички, пет надпартийни приоритета– Шенген, еврозоната, съдебна реформа, и спирате да си мерите програмите, слагате разумен срок за времето, в което могат да се свършат -  такъв според Нинова трябва да е алгоритъмът на процесите. След това каните партиите и виждате какъв формат на правителство може да реши тези въпроси, добави лидерът на социалистите. 

"Настояваме в най-кратък срок да се изберат комисиите, за да започне  Народното събрание да работи за това, за което е създадено, на свой ред заяви съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков. "Не трябва да чакаме различни дискусии и предстоящи разговори", добави той.

БГНЕС/БТА