/ БГНЕС
Корнелия Нинова отказала, червените депутати ще бъдат "твърда опозиция"
Борисов предложил на БСП председателското място в бъдещия парламент
93270
Борисов предложил на БСП председателското място в бъдещия парламент
  • Борисов предложил на БСП председателското място в бъдещия парламент
Бойко Борисов е предложил на БСП председателското място в 44-то Народно събрание заради добрия резултат, постигнат от социалистите в парламентарните избори. Това съобщи самият той след среща между представители на ГЕРБ и БСП, в която участва и Корнелия Нинова.
 
Нинова обаче е отказала да приеме предложението с мотива, че депутатите от БСП ще бъдат "твърда опозиция" в парламента.

ГЕРБ и БСП не са говорили за коалиции, призна Борисов

"Получих предложение от Бойко Борисов да стана председател на Народното събрание", потвърди и лидерът на червените сред срещата.
 
"Отказахме това предложение, защото нашата политика и тези 1 млн. българи, които ни подкрепиха бяха за промяна. Няма как с един пост тези принципни различия да бъдат купени или преодолени. Ние не водехме тази борба за постове. Ние я водим принципно и ще я изведем докрай", обясни решението си Нинова.

БГНЕС


БСП очаква "плаващи мнозинства" в новия парламент

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова и нейният екип дойдоха в парламента за среща с представители на ГЕРБ. В екипа на БСП пристигнаха членовете на Бюрото Крум Зарков - отговарящ за международната дейност, Георги Гергов - отговорник за коалиционната политика и Валери Жаблянов.

Срещата се състоя по покана на ГЕРБ.

ГЕРБ и Патриотите са постигнали съгласие за минималната пенсия

Това не е първият случай, в който Борисов предлага поста председател на Народното събрание на лидер на левицата. През 2014 г. същата оферта Борисов даде и на тогавашния лидер на социалистите Михаил Миков.

И преди, и сега постът беше отказан.